Băncile prezente în SUA, amendate cu 243 miliarde dolari după izbucnirea crizei financiare

Băncile prezente în SUA, amendate cu 243 miliarde dolari după izbucnirea crizei financiare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 feb 2018

Băncile active în SUA au primit amenzi totale de 243 miliarde de dolari de la autoritățile americane din 2009 și până în prezent, potrivit unui raport al firmei de investment banking  Keefe, Bruyette & Woods.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Majoritatea sancțiunilor au fost decise pentru situații în care băncile nu și-au informat investitorii cu privire la calitatea creditelor ipotecare pe care le-au împachetat în obligațiuni în timpul bulei imobiliare din SUA.

Bank of America, a doua mare instituție de credit americană, conduce detașat lista băncilor sancționate, cu amenzi totale de 76,1 miliarde de dolari primite începând cu anul 2009.

Senatorii din comisiile de specialitate au adoptat proiectul care limitează sumele ce pot fi cerute de recuperatori CITEȘTE ȘI Senatorii din comisiile de specialitate au adoptat proiectul care limitează sumele ce pot fi cerute de recuperatori

Prima bancă americană după active, JPMorgan Chase, este a doua pe listă, cu amezi de 43,7 miliarde de dolari, urmată de Citigroup (19 miliarde dolari) și divizia din SUA a Deutsche Bank, care a primit până în prezent amenzi în sumă de 14 miliarde de dolari.

Cea mai recentă amendă, de 7,2 miliarde de dolari, a fost impusă băncii germane anul trecut, instituția de credit fiind acuzată că a indus în eroare investitorii și că a contribuit direct la criza financiară globală.

Băncile vizate de sancțiuni nu plătesc însă integral amenzile impuse de autorități. De multe ori, acestea sunt de acord să șteargă din datoriile clienților sau să acorde credite la costuri favorabile pentru a reduce din sumele datorate, notează MarketWatch.

Pe lista băncilor amendate substanțial se mai află Wells Fargo, care a acumulat sancțiuni financiare în cuantum de 11,8 miliarde de dolari, RBS, cu amenzi pe numele său de 10,1 miliarde de dolari, banca franceză BNP Paribas (9,3 miliarde dolari) și elvețienii de la Credit Suisse (9,1 miliarde dolari).

Topul celor mai mari amenzi acumulate este completat de Morgan Stanley (8,6 miliarde dolari), Goldman Sachs (7,7 miliarde dolari) și UBS (6,5 miliarde de dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
amenzi
criza
sua
bank of american
deutsche bank