Un mare asigurător se pregătește să intre pe piața RCA. Ergo are undă verde la preluarea Credit Europe Asigurări

Un mare asigurător se pregătește să intre pe piața RCA. Ergo are undă verde la preluarea Credit Europe Asigurări
Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
scris 4 apr 2016

Compania germană Ergo, controlată  de gigantul mondial Munich Re, a primit avizul Autorității de Supraveghere Financiară pentru preluarea Credit Europe Asigurări. Societatea ar putea deveni un important jucător pe piața RCA care, după falimentul Astra și intrarea în rezoluție a Carpatica tinde să devină o piață de oligopol. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Preluarea Credit Europe Asigurări este un prim pas pe care Ergo îl face pentru intrarea pe piața RCA, după cum arată și un comunicat al ASF. De altfel, oficialii din România ai companiei germane au lăsat de înțeles în mai mute rânduri că nu vor ignora cel mai mare segment de asigurări din piață. Sursele Profit.ro arată că ei au început deja să aibă discuții cu brokeri de asigurare care ar putea distribui polițele RCA vândute de companie. 

ERGO va cumpăra 100% din acțiunile Credit Europe Asigurări prin intermediul subsidiarei ERGO Austria International, care administrează participațiile grupului la mai multe societăți de asigurare din Europa Centrală și de Est, inclusiv pe cea deținută la ERGO Asigurări de Viață, se arată într-un comunicat al ASF.

Preluarea Credit Europe Asigurări reprezintă prima tranzacție realizată de un investitor cu reputație internațională pe piața asigurărilor generale din România după perioada de criză economică începută în 2008.

ERGO a avut anul trecut venituri totale din prime de circa 18 miliarde euro și un capital de 5,4 miliarde euro. Reasigurătorul Munich Re avea la finele anului trecut active totale de 276,5 miliarde euro și un capital de circa 31 miliarde euro, primele brute subscrise depășind 50 de miliarde euro.

Surse: Miniștrii Muncii și Agriculturii ar putea pleca din Guvern, imediat după Paști CITEȘTE ȘI Surse: Miniștrii Muncii și Agriculturii ar putea pleca din Guvern, imediat după Paști

Portofoliul ERGO include asigurări de bunuri și accidente, polițe de viață și de sănătate. Anul trecut, compania a plătit daune și beneficii în valoare de circa 17 miliarde euro.

Grupul german a început să investească în România în 2009, prin înființarea societății ERGO Asigurări de Viață. Ulterior, anul trecut, ERGO s-a numărat printre cei trei asigurători de talie globală interesați de preluarea societății Astra Asigurări, dar a abandonat discuțiile ca urmare a pretențiilor nerezonabile ale acționarilor acesteia, se precizează în comunicatul ASF.

Preluarea companiei reprezintă primul pas pentru intrarea ERGO și pe piața locală a asigurărilor auto obligatorii RCA.

Credit Europe Asigurări este deținută de Credit Europe Group NV (Olanda), parte a FIBA Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
ergo
credit europe asigurari
asf