Fostul director al ING Ralph Hamers, cercetat în cazul operațiunilor de spălare de bani

Fostul director al ING Ralph Hamers, cercetat în cazul operațiunilor de spălare de bani
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2020

Un tribunal olandez a cerut miercuri urmărirea în justiție a șefului grupului bancar elvețian UBS, Ralph Hamers, în cazul operațiunilor legate de spălarea de bani din perioada în care conducea banca olandeză ING Groep NV, transmit AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2018, justiția olandeză a ajuns la un acord amiabil cu ING în legătură cu un dosar de spălare de bani, grupul financiar olandez acceptând să plătească 775 milioane de euro. Procurorii au reproșat ING că a încălcat legislația olandeză în materie de prevenire a spălării banilor și finanțarea terorismului "în mod structural și timp de mai mulți ani" prin faptul că nu a împiedicat utilizarea conturilor clienților săi pentru spălarea banilor între 2010 și 2016, scrie Agerpres.

INFOGRAFICE Deficitul de lichiditate s-a micșorat în noiembrie. Dobânzile, în scădere la cel mai mic nivel din primăvara anului 2018 CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Deficitul de lichiditate s-a micșorat în noiembrie. Dobânzile, în scădere la cel mai mic nivel din primăvara anului 2018

Procurorii olandezi au informat că, din totalul de 775 milioane de euro, suma de 675 milioane de euro este considerată amendă, iar restul de 100 de milioane de euro reprezintă o redresare pentru beneficii obținute în manieră ilicită.

Ralph Hamers, care a fost șeful ING în perioada 2013 - iunie 2020, a preluat UBS în noiembrie, iar miercuri grupul bancar elvețian și-a exprimat "deplina încredere" în capacitatea sa de conducere.

Tribunalul din Haga a reluat investigațiile în cazul ING, după ce unii investitori s-au declarat nemulțumiți de verdict.

După ce ING a fost amendată, banca a angajat încă 500 de persoane pentru a combate operațiunile legate de spălarea de bani. În prezent, ING are 3.500 de angajați care se ocupă de această problemă, din totalul celor 53.500 pe plan global.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
ralph hamers
ing