Patria Bank aduce pe bursă obligațiunile în valoare de peste 8 milioane euro plasate în prima parte a toamnei

Patria Bank aduce pe bursă obligațiunile în valoare de peste 8 milioane euro plasate în prima parte a toamnei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 dec 2020

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat prospectul de admitere la tranzacționare la Bursa de Valori București a obligațiunilor denominate în euro subordonate, scadente în anul 2028 emise de Patria Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După un exercițiu de piață anul trecut, când a adus pe bursă obligațiuni în valoare de 5 milioane euro, Patria Bank (PBK) aduce la cota bursei românești o nouă emisiune de obligațiuni după închiderea în toamnă a unei oferte care vine în sprijinul structurii de equity. Instituția de credit a obținut de la Autoritatea de Supraveghere Finanicară (ASF) avizarea pentru prospectul de listare a  celor peste 16.000 de titluri cu valoare nominală de 500 de euro și maturitate de 8 ani, emisiune în valoare de 8,19 milioane euro (PBK28E).

EXCLUSIV Tranzacție de 12 milioane euro în retail. SIF Banat-Crișana a bătut palma cu Kaufland și Lidl pentru o fostă fabrică CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție de 12 milioane euro în retail. SIF Banat-Crișana a bătut palma cu Kaufland și Lidl pentru o fostă fabrică

Oferta intermediată de SSIF TradeVille a fost închisă anticipat după doar 3 zile de subscrieri și nivelul dobânzii a fost 6,50%, la maximul coridorului menționat în prospectul opereațiunii de piață. Titlurile sunt subordonate, fiind asimilate capitalului de rang 2 conform reglementărilor bancare europene.

Patria Bank a raportat la 9 luni un profit net de 5,98 milioane lei, în creștere cu 2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Instituția de credit este listată la cota BVB și la ultimul preț de piață al titlurilor sale, de 0,0856 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 266,67 milioane lei (54,72 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
patria bank
obligatiuni
bvb
bursa