Tesla vrea să strângă încă 5 miliarde dolari de la investitori, a doua ofertă de acțiuni în 3 luni

Tesla vrea să strângă încă 5 miliarde dolari de la investitori, a doua ofertă de acțiuni în 3 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 dec 2020

Tesla a lansat o ofertă publică de acțiuni în valoare de până la 5 miliarde de dolari, a doua astfel de operațiune din ultimele trei luni. Producătorul de mașini electrice vrea să profite de ascensiunea spectaculoasă de pe bursă din acest acest an, răstimp în care a câștigat peste 660% în valoare și a urcat pe locul 6 în topul celor mai mari companii americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lansarea noii oferte de acțiuni vine la o zi după ce titlurile Tesla s-au apreciat cu 7,13%, până la un nou nivel record, capitalizarea companiei urcând, în premieră, peste pragul de 600 miliarde de dolari.

Acțiunile Tesla au consemnat peste 30 de închideri-record în acest an, apreciindu-se cu 667% din ianuarie, față de un câștig de 14,3% pentru S&P 500. Recent, raliul bursier a fost alimentat de anunțul oficial privind includerea companiei în indicele S&P 500.

Musk intenționează să se mute în Texas, unde nu există impozit pe venit CITEȘTE ȘI Musk intenționează să se mute în Texas, unde nu există impozit pe venit

Titlurile Tesla s-au depreciat cu circa 2,3% în tranzacțiile premarket marți, până la prețul de 627,46 dolari/unitate, deși lansarea ofertei de acțiuni a fost salutată de analiști, care consideră că mutarea este una pozitivă.

“Credem că este o mutare inteligentă pentru Musk și companie, făcută la momentul oportun, după ascensiunea parabolică a acțiunilor”, a comentat analistul Dan Ives de la Wedbush Securities, citat de MarketWatch.

Ives are un preț-țintă de 1.000 de dolari pe acțiunile Tesla în cel mai bun scenariu și un preț “de bază” de 560 de dolari, cu 12,7% sub referința de luni.

La ultima ofertă publică de acțiuni, derulată în septembrie, Tesla a strâns 5 miliarde de dolari de la investitori, în cea mai mare ofertă de la listarea companiei pe bursă.

Tesla a anunțat, atunci, că va folosi fondurile atrase pentru a-și consolida bilanțul, precum și în scopuri corporative generale. Compania vrea să își majoreze considerabil producția de mașini în unitățile existente și să construiască două noi uzine, în Germania și SUA.

Producătorul auto intenționează, de asemenea, să înceapă producția de serie pentru noi modele de mașini, printre care camionul Semi și pickup-ul Cybertruck.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
oferta publica actiuni
elon musk
actiuni tesla
vanzare actiuni
raliu bursier
s&p 500