FOTO BNR lansează în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării

FOTO BNR lansează în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării
scris 21 dec 2017

Banca Națională a României lansează în circulație, din ianuarie, bancnote și monede cu noua stemă a țării. În vara anului trecut, Profit.ro a anunțat că drapelul țării va fi modificat prin încoronarea acvilei, cu argumentul că astfel va fi oprită o situație care ține de vechiul regim comunist, iar România se va alinia alături de alte state care au păstrat sau au repus coroana în componența stemelor lor, precum Polonia, Bulgaria, Cehia, Rusia, Serbia și Georgia.

Urmare a acestei modificări, autoritățile statului sunt obligate ca, până la 31 decembrie 2018, să înlocuiască stemele și sigiliile existente în prezent cu noul model. Până atunci, cele două modele de stemă a României și respectiv de sigiliu al statului pot fi folosite în continuare.

Cum să joci la Bursă cu șanse duble de profit CITEȘTE ȘI Cum să joci la Bursă cu șanse duble de profit

În același timp, monedele și bancnotele emise de Banca Națională a României anterior datei de 31 decembrie 2018 vor continua să circule și după această dată, în paralel cu monedele și bancnotele cu stema nouă.

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”.   

Noua stemă poate fi văzută în această imagine:

FOTO BNR lansează în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării

Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație. Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
bancnote
monede