Guvernatorul Băncii Angliei: Emiterea de monede virtuale de către băncile centrale ar implica probleme fundamentale

Guvernatorul Băncii Angliei: Emiterea de monede virtuale de către băncile centrale ar implica probleme fundamentale
scris 21 dec 2017

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, consideră că există ”probleme fundamentale” legate de ideea emiterii unor monede virtuale de către băncile centrale, care să fie utilizate de publicul larg, relatează Reuters.

Crearea bitcoin și a altor monede virtuale i-a determinat pe unii analiști să anticipeze că tehnologia poate fi utilizată la un moment dat la nivelul unor economii, prin intermediul unor monede virtuale înființare de bănci centrale, scrie News.ro.

Carney a afirmat miercuri, în Parlamentul britanic, că tehnologia blockchain pentru monedele virtuale poate îmbunătăți modul în care tranzacțiile sunt derulate între instituțiile financiare.

Însă ar putea apărea riscuri legate de stabilitatea financiară, dacă o astfel de abordare ar fi aplicată la nivelul întregii economii, prin intermediul unei monede virtuale destinată publicului larg, a spus Carney.

Tranzacție: Grupul belgian Reynaers, prezent pe piața din România, cumpără Forster Profilsysteme, producător elvețian de profile din oțel, cu dealer pe piața locală CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul belgian Reynaers, prezent pe piața din România, cumpără Forster Profilsysteme, producător elvețian de profile din oțel, cu dealer pe piața locală

Băncile centrale utilizează deja bani electronici, numai o mică parte dintre activele lor mai sunt garantate prin aur, dar aceștia sunt transferați într-o modalitate centralizată, prin intermediul conturilor acestor instituții financiare.

Monedele virtuale permit părților implicate să facă plăți direct, fără un intermediar central, prin intermediul tehnologiei blockchain care utilizează un registru comun care verifică, înregistrează și încheie tranzacțiile în decurs de minute.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
monede virtuale