Fuziunea dintre Deutsche Boerse și London Stock Exchange ar putea costa peste 350 de milioane de euro

Fuziunea dintre Deutsche Boerse și London Stock Exchange ar putea costa peste 350 de milioane de euro
scris 7 feb 2017

Fuziunea dintre Deutsche Boerse și London Stock Exchange (LSE) ar putea costa peste 350 de milioane de euro, reprezentând taxe și comisioane, inclusiv către bănci și avocați, anticipează operatorii celor două burse, informează Reuters.

LSE ar urma să suporte costuri de circa 200 de milioane de euro, iar Deutsche Boerse de circa 150 de milioane de euro.

LSE și Deutsche Boerse au ajuns la un acord de fuziune în martie 2016. Cele două companii confirmaseră încă din februarie anul trecut că poartă discuții avansate în vederea unei fuziuni. Tranzacția va da naștere unui operator bursier european capabil să concureze cu rivalii din SUA și Asia.

Ca urmare a fuziunii, cele două companii ar urma să își reducă cheltuielile cu peste 300 de milioane de euro. Reducerile de costuri ar urma să aibă loc treptat, pe parcursul mai multor ani.

Totuși, cei doi operatori s-ar putea lovi de dezacordul autorităților de reglemantare. Comisia Europeană va anunța dacă aprobă sau nu fuziunea la începutul lunii aprilie.

Într-o scrisoare adresată comisarului UE pentru concurență, Margrethe Vestager, Asociația Investitorilor Europeni susține că operatorul bursier rezultat în urma fuziunii, cu o valoare de piață de 26 de miliarde de euro, va atrage emitenții mari de pe alte burse, în detrimentrul operatorilor mai mici, și ar putea "dicta" valoarea comisioanelor și a costurilor de listare. 

LSE a convenit deja vânzarea diviziei de clearing din Franța (LCH) către Euronext, pentru 510 milioane de euro, în încercarea de a obține acordul autorităților.

Procuratura germană a anaunțat, joi, că îl investighează pe directorul general al Deutsche Borse, Carsten Kengeter, în legătură cu folosirea de informații confidențiale. Mai exact, procurorii investighează cât de avansate erau discuțiile referitoare la fuziunea dintre Deutsche Boerse și LSE  în momentul în care Kengeter a cumpărat acțiuni în valoare de 4,5 milioane de euro la compania sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
lse
burse
deutsche boerse
london stock exchange
fuziune
costuri
ancheta
comisia europeana
ce
antitrust