Gigantul bancar HSBC va accelera planul de restructurare, pentru a-și reduce costurile. Calcul - Tot mai multe persoane fizice și juridice nu-și vor putea achita împrumuturile

Gigantul bancar HSBC va accelera planul de restructurare, pentru a-și reduce costurile. Calcul - Tot mai multe persoane fizice și juridice nu-și vor putea achita împrumuturile
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2020

Gigantul bancar HSBC Holdings PLC a indicat marți că va accelera planurile de restructurare și își va reduce costurile mai mult decât planificase inițial, după ce profitul trimestrial a scăzut cu 35%, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit BBC și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare bancă din Europa a redus provizioanele pentru creditele neperformante, în urma așteptatei îmbunătățiri a perspectivelor economice pe principalele sale piețe, scrie Agerpres.

În trimestrul trei din 2020, HSBC a raportat un profit înainte de taxe de 3,1 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au înregistrat un declin de 11%, din cauza impactului ratelor mai scăzute ale dobânzilor. Analiștii se așteptau la un profit de 2,07 miliarde de dolari.

Băncile au început să reactiveze din 25 octombrie popririle fiscale suspendate în pandemie pentru că nu a fost publicată imediat în Monitorul Oficial noua amânare a executărilor silite CITEȘTE ȘI Băncile au început să reactiveze din 25 octombrie popririle fiscale suspendate în pandemie pentru că nu a fost publicată imediat în Monitorul Oficial noua amânare a executărilor silite

Totuși, directorul general Noel Quinn a apreciat că există și aspecte pozitive.

"Am înregistrat rezultate financiare promițătoare, în contextul continuării impactului pandemiei asupra economiei mondiale. Sunt încântat că pierderile din credite s-au redus semnificativ în trimestrul trei din 2020 și ne adaptăm modelul de afaceri la noul mediu, cu rate scăzute ale dobânzilor", a spus el.

HSBC a pus deoparte între 8 și 13 miliarde de dolari pentru creditele neperformante, estimând că din ce în ce mai multe persoane fizice și juridice nu-și vor putea achita împrumuturile, din cauza pandemiei.

Acțiunile băncii listate la Bursa de la Hong Kong au urcat marți cu peste 5%.

HSBC are sediul în Londra, dar o mare parte a afacerilor este în Asia, inclusiv Hong Kong. Banca va continua planul de reducere a numărului total de angajați de la 235.000 la aproximativ 200.000 în următorii trei ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
hsbc
restructurare