Fondul Proprietatea depune la ASF documentație pentru o ofertă de răscumpărare ce vizează 2% din titlurile proprii. Precedenta operațiune a fost suprasubscrisă de 15 ori

Fondul Proprietatea depune la ASF documentație pentru o ofertă de răscumpărare ce vizează 2% din titlurile proprii. Precedenta operațiune a fost suprasubscrisă de 15 ori

Sursa foto: Fantasista / dreamstime.com

scris 26 oct 2020

Fondul Proprietatea vizează achiziția a până la 165,00 milioane acțiuni proprii în cadrul unei oferte publice de buy-back.

Franklin Templeton, compania care deține administrarea Fondul Proprietatea (FP) a notificat piața că a depus spre avizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentația aferentă unei oferte de răscumpărare ce să accelereze programul de achiziție al titlurilor proprii aprobat de acționari. Operațiunea vizează un număr de până la 165,00 milioane acțiuni proprii, reprezentând 2,28% din totalul titlurilor.

Oferta urmează să fie derulată atât la Bursa de Valori București, cât și la Londra, unde sunt listate certificatele de depozit (GDR), intermediarii desemnați fiind Swiss Capital și Auerbach Grayson. La ultimul preț de închidere de 1,2900 lei/acțiune, valoarea pachetului vizat s-ar ridica la 212,85 milioane lei (43,68 milioane euro), însă istoricul de piață al emitentului arată că oferta ar urma să fie derulată la un preț superior celui din piața reglementată.

Acționarii SIF Transilvania sunt chemați să voteze componența Cosiliului de Supraveghere CITEȘTE ȘI Acționarii SIF Transilvania sunt chemați să voteze componența Cosiliului de Supraveghere

În septembrie, Fondul a mai închis o operațiune de acest tip, atunci fiind plasate ordine de vânzare pentru 3,35 miliarde titluri, reprezentând un nivel de peste 15 ori mai mare decât cele 220,00 milioane acțiuni, echivalentul a 2,89% din totalul titlurilor, care au făcut obiectul ofertei de buy-back.

Indicele de alocare al ofertei realizată la prețul de 1,3900 lei/acțiune, superior celui din piață, a fost de 0,06559288677. Un număr de 147,75 milioane acțiuni, reprezentând 67,15% din totalul ofertei au fost subscrise în ordine de vânzare înregistrate la Bursa de Valori București conform intermediarului Swiss Capital, în timp ce alte 72,25 milioane de titluri au fost subscrise sub formă de certificate de deposit (GDR) listate pe bursa de la Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
rascumparari
franklin templeton
swiss capital