Gigantul chinez Alibaba amână listarea la Hong Kong din cauza instabilității politice

Gigantul chinez Alibaba amână listarea la Hong Kong din cauza instabilității politice
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 aug 2019

Gigantul chinez din domeniul comerțului electronic Alibaba a decis să amâne listarea la Hong Kong, pe fondul protestelor violente care au loc în regiune și al condițiilor nefavorabile de pe bursă, au declarat, pentru Reuters, surse apropiate situației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Totuși, compania nu are de gând să renunțe la listare și, deși nu a stabilit un termen pentru această operațiune, mutarea ar putea fi în octombrie. Listarea Alibaba la Hong  Kong ar urma să fie cea mai mare listare secundară din ultimii 7 ani.

Premieră: Germania vrea să se împrumute pe 30 de ani fără să plătească dobândă CITEȘTE ȘI Premieră: Germania vrea să se împrumute pe 30 de ani fără să plătească dobândă

Operațiunea, în urma căreia compania ar putea atrage circa 15 miliarde de dolari, era planificată inițială pentru luna aceasta.

Amânarea vine pe fondul instabilității politice și financiare în Hong Kong, în urma a circa 11 săptămâni de proteste pro-democrație violente, care au condus la arestarea a peste 700 de persoane. Unul dintre motivele care a stat la baza izbucnirii protestelor este un proiect de lege care prevedea extrădarea infractorilor în China.

Săptămâna trecută, indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a coborât la minimul ultimelor 7 luni.

"Ar fi fost o lipsă de înțelepciune să lanseze listarea acum sau într-un timp scurt. Cu siguranță ar fi enervat Beijingul oferind un cadou așa mare pentru Hong Kong având în vedere ce se întâmplă acolo", a declarat una dintre sursele Reuters.

Alibaba deține recordul pentru cea mai mare ofertă publică inițială din lume, prin listarea de 25 de miliarde de dolari la bursa din New York, în urmă cu cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa hong kong
proteste hong kong
alibaba
listare alibaba
comert electronic
gigant chinez