Goldman Sachs a cumpărat companii din Marea Britanie și SUA folosind fonduri ale Chinei

Goldman Sachs a cumpărat companii din Marea Britanie și SUA folosind fonduri ale Chinei
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2023

Goldman Sachs a folosit un fond creat din banii statului chinez pentru a cumpăra o serie de companii din SUA și Marea Britanie, inclusiv un business de securitate cibernetică care oferă servicii guvernului britanic, scriu publicațiile britanice, citând Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Banca de pe Wall Street a încheiat șapte tranzacții folosind un fond de 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) pe care l-a înființat în 2017 împreună cu fondul suveran China Investment Corporation (CIC), potrivit mai multor persoane apropiate situației.

Murat Büyükerk, CEO Arctic: Fabrica Arctic din Ulmi, o investiție emblematică pentru potențialul României în materie de smart manufacturing și Industry 4.0 CITEȘTE ȘI Murat Büyükerk, CEO Arctic: Fabrica Arctic din Ulmi, o investiție emblematică pentru potențialul României în materie de smart manufacturing și Industry 4.0

Achizițiile includ un start-up care urmărește lanțurile globale de aprovizionare, o firmă de consultanță în cloud computing, o companie de testare a medicamentelor și un producător de sisteme utilizate pentru inteligență artificială, drone și baterii pentru vehicule electrice. Deși banca a anunțat că a investit în companii, nu a spus că tranzacțiile au fost finanțate din fondul chinez, scrie Hotnews.ro.

Directorul executiv al băncii de atunci, Lloyd Blankfein, a lansat Fondul de parteneriat pentru cooperare industrială China-SUA în timpul vizitei de stat a lui Donald Trump la Beijing în 2017, spunând că va contribui la atenuarea dezechilibrului comercial între SUA și China prin investirea capitalului chinez în companii americane.

În ciuda relațiilor din ce în ce mai tensionate dintre Beijing și Occident în ultimii ani, Goldman a intensificat activitatea fondului, făcând patru investiții în 2021 și una anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
china