Grupul Garanti România a înregistrat un profit net de 79 milioane lei în primul semestru

Grupul Garanti România a înregistrat un profit net de 79 milioane lei în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2018

Grupul Garanti România, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a anunțat vineri că a realizat un profit net consolidat de 78,8 milioane lei în primul semestru, pe fondul creșterii volumului total de active.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, grupul Garanti a înregistrat, în primele șase luni, venituri nete consolidate de 274,9 milioane lei și o creștere de 10,2% a volumului total de active, care a urcat la 11,58 miliarde lei, scrie News.ro.

La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat profit net de 64,6 milioane lei la finalul lunii iunie, activitatea sa comercială având un aport semnificativ la acest rezultat.

Mark Zuckerberg a pierdut aproape 16 miliarde de dolari din cauza scăderii acțiunilor Facebook cu 20% CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg a pierdut aproape 16 miliarde de dolari din cauza scăderii acțiunilor Facebook cu 20%

”Strategia eficientă a băncii de a dezvolta un portofoliu sănătos a determinat în primul semestru creșteri anuale de 9,8% a volumului de credite, la 9,06 miliarde lei (de la 8,24 miliarde lei în perioada ianuarie - iunie 2017), și de 13,9% a volumului de depozite, la 7,79 miliarde lei (de la 6,84 miliarde lei în aceeași perioadă a anului trecut)”, se arată în comunicat.

De asemenea, grupul a anunțat că indicatorii de risc sunt la un nivel confortabil.

”Astfel, rata creditelor neperformante a continuat sa scadă, fiind semnificativ sub media pieței, în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane se poziționează peste nivelul de 55%”, se arată în comunicat.

Rezultatele obținute în primele șase luni sunt în linie cu obiectivele stabilite pentru 2018, având în vedere contextul macroeconomic și prognozele privind evoluția economiei, consider directorul general al grupului, Ufuk Tandoğan.

”Avem o strategie pe termen lung de a fi un partener financiar de încredere pentru clienții noștri, pe toate liniile de business. Vom continua să ne concentrăm pe a ne dezvolta organic prezența pe piața locală, pe maximizarea satisfacției clienților, precum și pe a ne menține profitabilitatea și calitatea portofoliului”, a declarat Ufuk Tandoğan.

În prima jumătate a anului, portofoliul de carduri al Garanti Bank a continuat să crească, depășind 300.000 de unități. Totodată, rețeaua națională de POS-uri Garanti s-a extins în primele șase luni și a crescut cu 5%, ajungând la peste 13.000 terminale.

”Instituțiile nebancare ale Grupului Garanti România au înregistrat la rândul lor rezultate solide în prima jumătate a anului. Astfel, Garanti Credite de Consum a realizat un profit net de 5,3 milioane lei, iar Garanti Leasing, un profit net de 8,9 milioane lei”, se arată în comunicat.

Grupul Garanti România este deținut de Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În primele șase luni, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 3,9 miliarde lire turcești (732,1 milioane euro) și active de 384,9 miliarde miliarde lire turcești (72,25 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
garanti
banca
profit