PTP Online a lansat în Brașov un portofel electronic pentru plata serviciilor de transport public

PTP Online a lansat în Brașov un portofel electronic pentru plata serviciilor de transport public
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2018

Compania PTP Online, membră a grupului de firme Ecco Group Development, a anunțat vineri încheierea unui acord cu RATBV Brașov, prin care utilizatorii transportului în comun din Brașov vor putea plăti, începând din 1 august, cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul aplicației 24pay. Plățile pentru achiziția biletelelor sunt derulate prin soluția de plată cu card oferită de Banca Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Municipiul Brașov intră pe harta orașelor din România, alături de Arad și Timișoara, care oferă călătorilor alternativa de achiziționare a titlurilor de călătorie, utilizând cardul bancar, prin intermediul aplicației 24pay, scrie News.ro.

Aplicația 24pay a fost dezvoltată de compania PTP Online și este un portofel electronic care pune la dispoziția călătorilor serviciul de plată cu cardul bancar pentru transportul în comun.

Deficitul bugetar explodează la 1,61% din PIB la jumătatea anului. Ținta anuală de 3%, în pericol. Cheltuielile de personal și dobânzile, cele mai mari creșteri CITEȘTE ȘI Deficitul bugetar explodează la 1,61% din PIB la jumătatea anului. Ținta anuală de 3%, în pericol. Cheltuielile de personal și dobânzile, cele mai mari creșteri

”Aplicația 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau App Store. Pentru utilizarea aplicației, este necesară adăugare inițială a unui card bancar Visa/Mastercard, plățile pentru achiziția biletului fiind derulate prin soluția de plată cu card oferită de Banca Transilvania”, se arată în comunicat.

Călătorii pot achita, fără costuri suplimentare, contravaloarea biletelor prin intermediul cardului bancar, fără a se deplasa la o casă de bilete.

”Suntem convinși că brașovenii vor câștiga în primul rând timp prin utilizarea aplicației la plata transportului în comun și sperăm ca în perioada următoarea tot mai multe regii de transport să adopte avantajele soluției 24pay pentru călătorii lor”, a declarat director general PTP Online, Dan Cernea.

Pentru a achiziționa un titlu de călătorie, utilizatorii trebuie să acceseze secțiunea ”Transport Public” din aplicație și să scaneze codul QR afișat în stație sau în mijlocul de transport în comun.

”Dacă telefonul este echipat cu tehnologia NFC, acesta se va apropia de eticheta cu simbolul NFC. După scanare, utilizatorul va selecta titlul de călătorie dorit. După confirmarea tranzacției, titlul de călătorie achiziționat va fi disponibil în secțiunea Bilete pentru control. În cadrul operațiunii de control de bilete, călătorii au obligația de a prezenta telefonul cu aplicația 24pay în vederea efectuării controlului valabilității titlului de călătorie pe mijlocul de transport utilizat”, se arată în comunicat.

Astfel, călătorii din Brașov vor putea achiziționa prin intermediul aplicației 24pay bilete pentru o călătorie urbană cu valabilitate 50 minute, în valoare de 2 lei (TVA inclus), o călătorie pe linia 20 Poiana cu valabilitate 50 minute – 5 lei (TVA inclus) sau un abonament de 1 zi pe toate liniile (în afară de linia 20 Poiana), cu valabilitate până la ora 24:00 în ziua cumpărării – 10 lei (TVA inclus).

viewscnt
Afla mai multe despre
ptp online
portofel electronic
transport public