Hidroelectrica și restul lumii

Hidroelectrica și restul lumii
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 nov 2023

Peste jumătate din activitatea de tranzacționare de la BVB a fost asigurată de acțiunile celei mai recente companii listate la cota pieței reglementate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa românească a adăugat o sesiune de indecizie în secvența de consolidare în care se află de la jumătatea acestei luni. Indicele reprezentativ BET s-a corectat cu 0,17%, până la nivelul de 14.665,60 de puncte, într-o mișcare fără consecințe tehnice și care menține intact trendul ascendent, bine evidențiat de mediile mobile în proporțiii Fibonacci ce sunt în urcare, așa cum se vede pe graficul atașat.

Hidroelectrica și restul lumii

Tot pe o tendință negativă s-au aflat și indicii sectoriali: -1,22%, până la nivelul de 57.936,01 puncte pentru indicele financiar BET-FI, și -0,16% pentru indicele energetic BET-NG.

În pofida tabloului „roșu” al indicilor, cele mai tranzacționate acțiuni au închis peste nivelurile de referință de vineri. Astfel, titlurile Hidroelectrica (H2O) au crescut cu 1,16%, până la prețul de 122,50 lei/acțiune, pe transferuri de 28,06 milioane lei, reprezentând nu mai puțin de 51,72% din rulajul de 54,25 milioane lei (10,91 milioane euro) al pieței de acțiuni, iar titlurile Băncii Transilvania (TLV) au câștigat 0,17%, până la prețul de 23,00 lei/acțiune, pe schimburi de 4,29 milioane lei.

ULTIMA ORĂ Obligațiunile CPI Property, cel mai important investitor imobiliar din România, s-au prăbușit. Grupul, acuzat de supraevaluarea activelor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Obligațiunile CPI Property, cel mai important investitor imobiliar din România, s-au prăbușit. Grupul, acuzat de supraevaluarea activelor

Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 0,5180 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 3,69 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au coborât cu 0,24%, până la prețul de 16,66 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,26 milioane lei.

Acțiunile producătorilor de gaze naturale au avut o ședință negativă: -1,45%, până al prețul de 0,5450 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au adunat tranzacții de 3,21 milioane lei, și -0,80%, până la prețul de 49,35 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), ce au întrunit un rulaj de 2,40 milioane lei.

Tot la capitolul energie, titlurile Electrica (EL) au avansat cu 0,10%, până la prețul de 9,71 milioane lei, pe o lichiditate în echivalent 2,85 milioane lei. În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de titlurile Transport Trade Services (TTS), care au crescut cu 0,83%, până la prețul de 24,20 lei/acțiune, într-un trend ascendent puternicm, susținut de rezultatele financiare excepționale obținute în contextul oportunității oferite de tranzitul cerealelor ucrainiene.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectrica