iHunt vine la bursă cu a doua emisiune de obligațiuni

iHunt vine la bursă cu a doua emisiune de obligațiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2021

A doua emisiune de obligațiuni a retailer-ului online și a producătorului de telefoane mobile și gadget-uri iHunt începe, pe 1 aprilie, tranzacționarea pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al BVB, sub simbolul bursier HUNT25.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Emisiunea are o valoare nominală de 7 milioane lei și cuprinde 70.000 de obligațiuni cu o maturitate de patru ani și o valoare nominală de 100 lei/ obligațiune. Obligațiunile au fost emise în ianuarie 2021 și au o dobândă fixă de 8,75% p.a., plătibilă semestrial.

Prima emisiune de obligatiuni a intrat la bursă în februarie.

Operațiunea a fost anunțată în toamnă, în exclusivitate de Profit.ro, ca fiind pregătită.

FMI urcă estimarea de creștere a economiei mondiale în acest an, dar vede o revenire mai lentă pentru zona euro. \ CITEȘTE ȘI FMI urcă estimarea de creștere a economiei mondiale în acest an, dar vede o revenire mai lentă pentru zona euro. "Există în continuare incertitudini imense, iar perspectivele diferă mult între state."

Fondată în 2015, iHunt Technology comercializează pe piața românească telefoane mobile, gadget-uri și accesorii atât sub brandul propriu, cât și din portofoliul altor producători. Ponderea principală de aproximativ 90% din cifra de afaceri o au vânzările de telefoane mobile. Dacă inițial se concentra pe distribuția de telefoane mobile sub branduri străine, începând din 2018 strategia companiei s-a mutat către vânzarea de telefoane mobile sub marca proprie, acestea având în prezent o pondere de 95% din totalul veniturilor obținute.

iHunt Technology a fost primul retailer online și brand românesc de telefoane mobile listat la Bursa de Valori București (în iulie 2019). Acțiunile HUNT s-au apreciat cu 41% în 2020, capitalizarea bursieră a companiei fiind în prezent de peste 63 milioane lei.

Compania a consemnat anul trecut o creștere a cifrei de afaceri de 71%, la 42,6 milioane de lei, conform datelor preliminare. Profitul net obținut în perioada analizată a fost de 6,15 milioane de lei, de la 0,63 milioane în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
plasament privat de obligațiuni
ihunt technology