iHunt vine astăzi la bursă

iHunt vine astăzi la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2021

Prima emisiune de obligatiuni a retailerului online și producătorului de telefoane mobile și gadget-uri iHunt intră astăzi la tranzacționare pe bursă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operațiunea a fost anunțată în toamnă, în exclusivitate de Profit.ro, ca fiind pregătită.

Luna trecută, plasamentul privat de obligațiuni corporative denominate în lei emise de iHunt Technology, companie românească de tehnologie specializată in comercializarea de telefoane mobile, gadget-uri și accesorii listată pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București la categoria AeRO – Premium (simbol HUNT), a fost închis anticipat, în condițiile unei suprasubscrieri cu 23%.

Obligațiunile emise în cadrul plasamentului privat (simbol HUNT25) au scadența la 4 ani și o rată anuală fixă a cuponului stabilită de emitent de 8,75% plătibilă semestrial. Au fost oferite 70.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 lei/obligațiune. Valoarea plasamentului a fost de 7 milioane lei, valoarea totală a subscrierilor efectuate fiind de 8.627.900 lei.

FMI urcă estimarea de creștere a economiei mondiale în acest an, dar vede o revenire mai lentă pentru zona euro. \ CITEȘTE ȘI FMI urcă estimarea de creștere a economiei mondiale în acest an, dar vede o revenire mai lentă pentru zona euro. "Există în continuare incertitudini imense, iar perspectivele diferă mult între state."

Plasamentul privat a fost suprasubscris încă din prima zi, fiind încheiat în mod anticipat după o suprasubscriere cu 23%. Majoritatea subscrierilor au fost făcute online prin platforma de tranzacționare TradeVille.

Fondată în 2015, iHunt Technology comercializează pe piața românească telefoane mobile, gadget-uri și accesorii atât sub brandul propriu, cât și din portofoliul altor producători. Ponderea principală de aproximativ 90% din cifra de afaceri o au vânzările de telefoane mobile. Dacă inițial se concentra pe distribuția de telefoane mobile sub branduri străine, începând din 2018 strategia companiei s-a mutat către vânzarea de telefoane mobile sub marca proprie, acestea având în prezent o pondere de 95% din totalul veniturilor obținute.

În primele 9 luni din 2020, iHunt Technology a înregistrat o cifră de afaceri de 26,65 milioane lei, în creștere cu 62% comparativ cu perioada similară din 2019, în timp ce profitul net obținut a fost de 3,87 milioane lei. Cu ocazia publicării rezultatelor financiare, compania a remarcat creșterea vânzărilor pe seama diversificării și a adaptării continue a portofoliului de produse la piața țintă.

iHunt Technology a fost primul retailer online și brand românesc de telefoane mobile listat la Bursa de Valori București (în iulie 2019). Acțiunile HUNT s-au apreciat cu 41% în 2020, capitalizarea bursieră a companiei fiind în prezent de peste 63 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
plasament privat de obligațiuni
ihunt technology