India a semnat un acord cu Emiratele Arabe Unite care îi va permite să facă tranzacții comerciale în rupii în loc de dolari

India a semnat un acord cu Emiratele Arabe Unite care îi va permite să facă tranzacții comerciale în rupii în loc de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2023

India a semnat un acord cu Emiratele Arabe Unite care îi va permite să facă tranzacții comerciale în rupii în loc de dolari, stimulând eforturile Indiei de a reduce costurile de tranzacționare prin eliminarea conversiilor în dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În timpul unei vizitei de sâmbătă a prim-ministrului Indiei Narendra Modi în Emiratele Arabe Unite, cele două țări au convenit, de asemenea, să stabilească o legătură de plată în timp real, pentru a facilita transferurile transfrontaliere de bani, scrie News.ro.

În Slatina încă se mai face bișniță cu valută ca în anii ’90 CITEȘTE ȘI În Slatina încă se mai face bișniță cu valută ca în anii ’90

Cele două acorduri vor permite ”tranzacții și plăți transfrontaliere fără întreruperi și vor favoriza o mai mare cooperare economică”, a spus sâmbătă un comunicat al Reserve Bank of India.

India, al treilea cel mai mare importator și consumator de petrol din lume și a cărei bancă centrală a anunțat anul trecut un cadru pentru reglementarea comerțului global în rupii, plătește în prezent petrolul din Emiratele Arabe Unite în dolari.

Comerțul bilateral dintre cele două țări a fost de 84,5 miliarde de dolari în perioada aprilie 2022 până în martie 2023.

Un oficial care cunoaște detaliile acordului a declarat că India ar putea face prima sa plată în rupii pentru petrolul din Emiratele Arabe Unite către Abu Dhabi National Oil.

Reserve Bank of India a declarat că cele două bănci centrale au convenit să conecteze Interfața unificată de plăți (UPI) a Indiei și Platforma de plată instantanee (IPP) a Emiratelor Arabe Unite.

Astfel de aranjamente, care sunt o tendință în creștere în Asia, de obicei scad costul plăților.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
rupii
emiratele arabe unite