Indicele global al acțiunilor a atins maximul ultimelor 19 luni, susținut de politicile lui Trump

Indicele global al acțiunilor a atins maximul ultimelor 19 luni, susținut de politicile lui Trump
scris 25 ian 2017

Indicele global al acțiunilor MSCI a atins miercuri cel mai ridicat nivel din ultimele 19 luni, cu un avans de 0,2%, susținut de datele referitoare la comerțul Japoniei, rezultatele trimestriale ale unor companii europene și speranțele că președintele american Donald Trump va pune în practică cheltuielile bugetare promise, transmite Reuters.

În Europa, indicele pan-european Stoxx 600 și indicele CAC 40 al bursei din Paris avansează cu 1%, iar indicele german DAX cu 1,3%. Indicele londonez FTSE 100 este în urcare cu 0,3%, scrie News.ro.

Banca spaniolă Santander înregistrează între cele mai mari creșteri din Europa, datorită majorării de 4% a profitului net în 2016.

În Japonia, indicele Nikkei a urcat cu 1,4%, în urma datelor care au arătat creșterea exporturilor în decembrie pentru prima oară în ultimele 15 luni.

În SUA, contractele futures indică o deschidere pozitivă a tranzacțiilor pe Wall Street.

Trump a semnat marți două ordine executive pentru construcția a doua conducte petroliere, Keystone XL and Dakota Access, inversând măsurile fostului președinte Barack Obama pentru protejarea mediului, preferând extinderea infrastructurii energetice.

Studiu ING: Europenii nu profită de dobânzile scăzute pentru a-și administra datoriile CITEȘTE ȘI Studiu ING: Europenii nu profită de dobânzile scăzute pentru a-și administra datoriile

Noul președinte s-a întâlnit marți cu șefii celor trei mari producători auto americani, pentru a promova construcția de vehicule în SUA.

”Tema zilei de miercuri este revenirea tranzacțiilor legate de Trump”, a explicat un trader.

Dolarul a recuperat pierderile din ultima perioadă, iar randamentele obligațiunilor cresc, pe fondul promisiunilor făcute de Trump că va reduce impozitele pentru a susține investițiile companiilor, după ce în primele zile de mandat s-a concentrat pe protecționismul comercial.

viewscnt
Afla mai multe despre
indice actiuni
trump