Indicele global al acțiunilor a atins maximul ultimelor 19 luni, susținut de politicile lui Trump

Indicele global al acțiunilor a atins maximul ultimelor 19 luni, susținut de politicile lui Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2017

Indicele global al acțiunilor MSCI a atins miercuri cel mai ridicat nivel din ultimele 19 luni, cu un avans de 0,2%, susținut de datele referitoare la comerțul Japoniei, rezultatele trimestriale ale unor companii europene și speranțele că președintele american Donald Trump va pune în practică cheltuielile bugetare promise, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În Europa, indicele pan-european Stoxx 600 și indicele CAC 40 al bursei din Paris avansează cu 1%, iar indicele german DAX cu 1,3%. Indicele londonez FTSE 100 este în urcare cu 0,3%, scrie News.ro.

Banca spaniolă Santander înregistrează între cele mai mari creșteri din Europa, datorită majorării de 4% a profitului net în 2016.

În Japonia, indicele Nikkei a urcat cu 1,4%, în urma datelor care au arătat creșterea exporturilor în decembrie pentru prima oară în ultimele 15 luni.

În SUA, contractele futures indică o deschidere pozitivă a tranzacțiilor pe Wall Street.

Trump a semnat marți două ordine executive pentru construcția a doua conducte petroliere, Keystone XL and Dakota Access, inversând măsurile fostului președinte Barack Obama pentru protejarea mediului, preferând extinderea infrastructurii energetice.

Studiu ING: Europenii nu profită de dobânzile scăzute pentru a-și administra datoriile CITEȘTE ȘI Studiu ING: Europenii nu profită de dobânzile scăzute pentru a-și administra datoriile

Noul președinte s-a întâlnit marți cu șefii celor trei mari producători auto americani, pentru a promova construcția de vehicule în SUA.

”Tema zilei de miercuri este revenirea tranzacțiilor legate de Trump”, a explicat un trader.

Dolarul a recuperat pierderile din ultima perioadă, iar randamentele obligațiunilor cresc, pe fondul promisiunilor făcute de Trump că va reduce impozitele pentru a susține investițiile companiilor, după ce în primele zile de mandat s-a concentrat pe protecționismul comercial.

viewscnt
Afla mai multe despre
indice actiuni
trump