Indicele Nasdaq a încheiat luna octombrie cu cea mai abruptă scădere de la criza financiară. Retailerul Amazon, declin de 20%

Indicele Nasdaq a încheiat luna octombrie cu cea mai abruptă scădere de la criza financiară. Retailerul Amazon, declin de 20%

Evoluția Nasdaq, sursa CNBC

scris 1 nov 2018

Nasdaq Composite, indicele bursei electronice americane Nasdaq, a încheiat luna octombrie cu un declin de 9,2%, cea mai puternică scădere lunară din noiembrie 2008, când piețele financiare erau lovite puternic de criza financiară.

Totodată, indicele S&P 500, reprezentativ pentru piața din SUA, a avut, în octombrie, un declin de 6,9%, cu cea mai abruptă scădere lunară din septembrie 2011.

Retailerul online Amazon și Alphabet, compania-mamă a Google, au fost principalii jucători au dictat prăbușirea indicelui Nasdaq, Astfel, Amazon a încheiat luna cu o scădere de 20%, în ce Alphabet a pierdut circa 10%.

Inflația din zona euro a urcat, luna aceasta, la maximul ultimilor aproape 6 ani CITEȘTE ȘI Inflația din zona euro a urcat, luna aceasta, la maximul ultimilor aproape 6 ani

Rapoartele financiare dezamăgitoare ale Amazon (care a raportat pentru trimestrul III venituri de 56,6 miliarde dolari, în creștere cu 29% față de perioada similară a anului trecut, și un profit de 2,9 miliarde dolari, față de 256 milioane dolari în anul precedent, dar cu anticipări mai slabe pentru trimestrul 4) și Alphabet au creat temeri în rândul investtorilor. 

Luna octombrie a adus scăderi masive și pe bursele din Europa, indicele pan-european Stoxx 600 pierzând 5,8%,  ceea c reprezintă cel mai mai declin din ianuarie 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasdaq
amazon
alphabet
google
bursa
octombrie
s&p 500
stoxx 600. burse
actiuni
criza