Euro s-a depreciat în octombrie cu 2,5% față de dolarul american, cea mai slabă performanță din ultimele cinci luni

Euro s-a depreciat în octombrie cu 2,5% față de dolarul american, cea mai slabă performanță din ultimele cinci luni
scris 1 nov 2018

Euro s-a depreciat miercuri cu 0,24% față de dolarul american, iar pe ansamblul lunii octombrie moneda unică a scăzut cu circa 2,5%, înregistrând cea mai slabă performanță din ultimele cinci luni, relatează Reuters.

Evoluția euro a fost afectată de datele economice nu prea bune din zona euro. Dolarul în schimb este susținut de datele economice solide din SUA, inclusiv cele de săptămâna trecută, potrivit cărora încetinirea creșterii economice în trimestrul al treilea a fost sub estimările analiștilor, scrie News.ro.

Pe piața americană a muncii, datele agenției naționale a muncii au arătat miercuri că numărul locurilor de muncă din sectorul privat a consemnat în octombrie cea mai mare creștere din ultimele  opt luni.

Peste 1.000 de români au depus, în 2018, o cerere de conciliere cu banca sau IFN-ul CITEȘTE ȘI Peste 1.000 de români au depus, în 2018, o cerere de conciliere cu banca sau IFN-ul

Dolarul a atins miercuri un nou maxim al ultimelor 16 luni, în raport cu un coș de valute, susținut de date economice solide din Statelor Unite.

Indicele .DXY al dolarului, care măsoară evoluția monedei americane față de șase valute importante, a urcat cu 0,08%, la 9709, cel mai ridicat nivel atins după iunie 2017.

”Dacă analizați statele G10 și unele piețe emergente, au avut destule probleme în ultimele șase luni, iar evoluțiile din ultimele două-trei săptămâni nu au ajutat, în special dacă ne uităm la monede ca euro sau lira sterlină”, a spus Minh Trang, trader valutar la Silicon Valley Bank din Santa Clara, California.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
euro
dolar
depreciere