Indicele ROBOR crește la un nou nivel record

Indicele ROBOR crește la un nou nivel record
scris 4 iul 2022

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei crescut de la 6,47%, la 6,55.

Indicele ROBOR la 6 luni a crescut la 6,67%, de la 6,60%.

Comisia Europeană: Companiile de criptomonede vor avea nevoie de o licență și de garanții pentru clienți pentru a emite și a vinde monede digitale în UE CITEȘTE ȘI Comisia Europeană: Companiile de criptomonede vor avea nevoie de o licență și de garanții pentru clienți pentru a emite și a vinde monede digitale în UE

Banca Națională a României a majorat recent dobânda de politică monetară la 3,75%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Valoarea IRCC valabilă în perioada aprilie-iunie este de 1,86%, fiind calculată pe baza cotațiilor din trimestrul al patrulea al anului trecut. IRCC crește la 2,65%, de la 1,86%. Noua valoare este calculată pe baza dobânzilor la tranzacțiile interbancare din ianuarie-martie, când inflația anuală era mai redusă și dobânda cheie, mai mică.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr