Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,04%

Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,04%
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2018

Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la nivelul de 2,04%, potrivit datelor publicate marți de Banca Națională a României (BNR). Luni, BNR a decis să mărească dobânda de referință de la 1,75% la 2%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, scrie News.ro.

Isărescu admite că sunt discuții în BNR pentru înăsprirea condițiilor la creditarea populației, dar unii oficiali din bancă nu sunt de acord. Urmează decizia CITEȘTE ȘI Isărescu admite că sunt discuții în BNR pentru înăsprirea condițiilor la creditarea populației, dar unii oficiali din bancă nu sunt de acord. Urmează decizia

Luni, indicele a scăzut la 2%. Tot luni, BNR a decis să crească dobânda de referință de la 1,75% la 2%.

Totodată, indicele Robor la 6 luni a crescut marți la 2,25%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piața interbancară, iar creșterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor