Google își unifică serviciile de plată sub brandul Google Pay

Google își unifică serviciile de plată sub brandul Google Pay
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 ian 2018

Toate serviciile de plată oferite de Google au fost unificate sub o singură umbrelă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a decis să-și grupeze toate serviciile de plată de care dispune sub un singur brand. Noul produs se va numi Google Pay.

Până acum, oferta serviciilor de plată a Google era fragmentată, existând mai multe produse, cu diverse aplicații și disponibilități. Dintre acestea, cele mai proeminente erau Google Wallet și Android Pay.

Ca și cum ar fi ales câte un cuvânt din cele două servicii, Google a optat pentru un nume simplu al unicului serviciu de plăți pe care îl va deține: Google Pay.

Un reporter conservator a dat în judecată Twitter pentru discriminare politică CITEȘTE ȘI Un reporter conservator a dat în judecată Twitter pentru discriminare politică

Informațiile de plată din vechile produse vor fi disponibile sub egida Google Pay în cadrul serviciilor gigantului american și cele ale partenerilor săi. Spre exemplu, Chrome va folosi în continuare datele cardurilor pentru plăți web, aplicațiile de Android vor putea realiza achiziții în cadrul ecosistemului mobil al celor de la Google, iar magazinele înrolate în sistem vor fi autorizate pentru plăți prin NFC.

Cei de la Google spun că mai multe servicii importante, precum Airbnb, Fandango sau Instacart suportă deja noul serviciu și că mai mulți comercianți vor fi înrolați în sistemul Google Pay pe parcursul următoarelor săptămâni.

Google Pay nu este deocamdată disponibil în România, dar a fost lansat recent în Polonia, Cehia și Slovacia, ceea ce ar putea indica o lansare în țara noastră anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
plati