Indicele ROBOR la 3 luni a crescut ușor după scăderea amplă de luni

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut ușor după scăderea amplă de luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2020

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut marți la 2,62%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luni, ROBOR la 3 luni a căzut puternic, de la 3,24% la 2,61%. A fost cel mai redus nivel atins după 8 mai 2018 (când a fost de 2,68%).

FOTO În contextul coronavirus, foodpanda introduce o nouă funcționalitate în aplicație CITEȘTE ȘI FOTO În contextul coronavirus, foodpanda introduce o nouă funcționalitate în aplicație

ROBOR la 6 luni a scăzut la 2,69% de la 2,70.

Luni, ROBOR la 6 luni a căzut de la 3,31% la 2,70%.

Ulterior însă, vineri seara, BNR a decis în ședință de urgență să reducă rata dobânzii de politică monetară cu 0,50 puncte procentuale, de la 2,5%, la 2%, începând cu 23 martie 2020, și să cumpere titluri de stat în lei de pe piața secundară, măsură menită să furnizeze lichiditate sistemului bancar și să scadă costurile de finanțare, inclusiv cele ale statului.

Impactul acestor decizii este explicat AICI.

Indicele ROBOR la 3 luni s-a aflat în scădere accentuată de la începutul lunii februarie. În 6 februarie, indicele era 3,18%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr