Wall Street a închis în scădere, investitorii ignorând măsurile de stimulare anunțate de Rezerva Federală

Wall Street a închis în scădere, investitorii ignorând măsurile de stimulare anunțate de Rezerva Federală
scris 24 mar 2020

Principalii indici bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacțiile de luni în scădere, mai multe state americane fiind nevoite să adopte restricții de circulație a persoanelor din cauza extinderii coronavirusului, investitorii ignorând măsurile de stimulare anunțate de Rezerva Federală (Fed) pentru susținerea creditării, transmite Reuters.

După reducerea recentă a dobânzii de politică monetară aproape de zero, Fed va acorda din nou credite pentru studenți și împrumuturi prin carduri de credit și va susține achiziția de obligațiuni corporative și va acorda credite directe către companii, scrie News.ro.

GALERIE FOTO Noapte de interdicție. Poliția a ieșit pe stradă în control CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Noapte de interdicție. Poliția a ieșit pe stradă în control

Anunțarea măsurilor extraordinare a susținut temporar indicii bursieri, înainte de începerea tranzacțiilor, dar creșterea numărului de decese provocate de COVID-19 și restricțiile anunțate de mai multe state federale au dus la declinul indicilor, iar S&P 500 se îndreaptă spre cea mai slabă evoluție lunară consemnată după cel de-al Doilea Război Mondial.

Investitorii sperau că Senatul SUA va adopta weekendul trecut un pachet de măsuri de stimulare de peste 1.000 de miliarde de dolari, dar democrații și republicanii nu au ajuns încă la un acord.

Statele Maryland, Ohio, Louisiana și Delaware au urmat exemplul statelor New York și California, cerând oamenilor să stea acasă, blocând aproape în totalitate activitățile economice și provocând noi probleme acțiunilor americane.

Goldman Sachs anticipează o contracție a PIB-ului mondial în 2020, în urma unui declin de 24% al PIB-ului real al SUA în trimestrul al doilea.

Capitalizarea S&P 500 a scăzut cu 9.000 de miliarde de dolari de la un maxim istoric atins luna trecută.

S&P 500 a scăzut cu circa 34% în raport cu maximul atins în februarie, atingând cel mai scăzut nivel de la apariția temerilor provocate de coronavirus.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în declin cu 3,12%, S&P 500 cu 2,96%, iar Nasdaq Composite cu 0,27%, declinul acestuia fiind atenuat de avansul de 3,07% al acțiunilor Amazon.com.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
actiuni
bursa