Indicele Robor la 3 luni a depășit pragul de 0,9% pentru prima dată în ultimul an și trei luni

Indicele Robor la 3 luni a depășit pragul de 0,9% pentru prima dată în ultimul an și trei luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2017

Indicatorul Robor la 3 luni, în funcție de care se calculează dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat marți, în prima ședință a lunii mai, până la 0,91% pe an, nivel maxim din 22 ianuarie 2016, de la 0,89% în ședința precedentă, arată datele Băncii Naționale a României (BNR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, scrie News.ro.

Indicatorul Robor la 3 luni a fost cotat marți la 0,91% pe an, de la nivelul de 0,89% înregistrat în precedenta ședință. 

În ultimul an, Robor la 3 luni a atins un nivel maxim, de 0,9%, la finalul lunii decembrie, pentru ca ulterior să scadă, treptat, până la 0,8% la începutul lunii martie. În ultimele două luni, indicatorul a urcat treptat spre 0,9%. 

Robor la 6 luni a stagnat la 1,11%, nivel maxim din 5 ianuarie 2017.

Firma de asigurări a statului face pierderi după pierderi. Și-a redus capitalul la jumătate CITEȘTE ȘI Firma de asigurări a statului face pierderi după pierderi. Și-a redus capitalul la jumătate

Evoluția dobânzilor pe piața monetară este de obicei corelată cu evoluția randamentelor la titlurile de stat.

Dobânzile interbancare au scăzut puternic anul trecut, iar Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie și în octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.

Dobânzile au reintrat pe o traiectorie ascendentă de la fnalul lunii octombrie, chiar dacă majorarea s-a oprit, o perioadă, în jurul nivelului de 0,8% pentru Robor la 3 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr