Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
scris 20 aug 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 3,07%, iar ROBOR la 6 luni a coborât, potrivit datelor publicate, marți, de Banca Națională a României (BNR).

Luni, ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,09%. Marți, acesta a scăzut la 3,07%, scrie News.ro.

Yandex, echivalenta din Rusia a Google, venită recent în România, analizează extinderea substanțială a flotei sale de automobile autonome CITEȘTE ȘI Yandex, echivalenta din Rusia a Google, venită recent în România, analizează extinderea substanțială a flotei sale de automobile autonome

Totodată, luni, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,17% la 3,16%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru primul trimestru din 2019, a crescut la 2,63%, de la 2,36% în T4 2018.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr