Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
scris 6 aug 2020

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut joi la 2,05%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Miercuri, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 2,15%.

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 2,13% de la 2,24%.

Libra Bank își lansează IFN sub Radu Ghețea, recrutând conducerea de la Garanti Leasing CITEȘTE ȘI Libra Bank își lansează IFN sub Radu Ghețea, recrutând conducerea de la Garanti Leasing

Consiliul de administrație al BNR a decis  pe  29 mai reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75% pe an de la 2% pe an, începând cu data de 2 iunie, precum și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit. Măsura a fost luată pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr