Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,24%, de la 6,25%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 6,31%.

FOTO eMAG a lansat, lângă Budapesta, cel mai mare centru logistic pentru e-comerț din regiune. Primul depozit pe care eMAG îl construiește în afara României. Una dintre cele mai influente femei din România preia conducerea CITEȘTE ȘI FOTO eMAG a lansat, lângă Budapesta, cel mai mare centru logistic pentru e-comerț din regiune. Primul depozit pe care eMAG îl construiește în afara României. Una dintre cele mai influente femei din România preia conducerea

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) a crescut de la 5,94% la 5,96%.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr