Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,30%, cel mai scăzut nivel din ultima lună

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,30%, cel mai scăzut nivel din ultima lună
scris 6 mai 2019

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,30%, cel mai scăzut nivel din ultima lună, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

Vineri, indicele a scăzut la 3,31%.

Luni, indicele a coborât la 3,30%, cel mai scăzut nivel din 2 aprilie, când a fost 3,23%, scrie News.ro.

Facebook pregătește lansarea unui sistem de plăți bazat pe criptomonede CITEȘTE ȘI Facebook pregătește lansarea unui sistem de plăți bazat pe criptomonede

Totodată, indicele ROBOR la șase luni a crescut de la 3,39% la 3,40%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, recent, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care a înlocuit ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru ultimul trimestru din 2018, este de 2,36%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr