Grupul ungar OTP cumpără încă o subsidiară a Société Générale

Grupul ungar OTP cumpără încă o subsidiară a Société Générale
scris 5 mai 2019

Grupul ungar OTP Bank, care anterior a încercat să cumpere și Banca Românească, a ajuns la un acord pentru preluarea subsidiarei slovene a Société Générale, SKB Banka.

Presa slovenă raportase încă din martie că OTP este interesată să cumpere SKB, divizia slovenă a francezilor de la Société Générale. Totodată, OTP ar fi depus cea mai bună ofertă, de circa 300 de milioane de euro, pentru preluarea băncii de stat Abanka, care ocupă locul al treilea pe piața din Slovenia. 

OTP se află într-un proces de extindere agresivă în regiune.

Luna trecută, OTP a finalizat preluarea subsidiarei albaneze a Société Généraleal cincelea mare jucător pe piața bancară din Albania, cu o cotă de circa 6%.

EXCLUSIV Marfin Bank își schimbă numele CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marfin Bank își schimbă numele

În urma încheierii tranzacției, OTP este prezentă în 10 țări din Europa Centrală și de Est.

Anterior, grupul ungar semnase, tot cu Société Générale, preluarea pachetului majoritar al Mobiasbancă, a treia mare bancă din Republica Moldova în funcție de active, dar și a subisiarei din Muntenegru.

În ianuarie, OTP a finalizat preluarea subisiarezi din Bulgaria Société Générale, agreată în vară. Ulterior, în decembrie, OTP a ajuns la un acord pentru a cumpăra și divizia din Serbia a francezilor.

În România, tranzacția prin care OTP Bank România urma să preia Banca Românească de la NBG a fost respinsă, anul trecut, de Banca Națională a României, decizie anunțată în premieră de Profit.ro. A fost pentru prima dată când BNR s-a opus unei tranzacții agreate între părți în procesul de consolidare început după criză. Tranzacția primise deja avizul Consiliului Concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp
achitie otp
societe generale
extindere otp