Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,32%

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,32%
scris 8 apr 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 3,32%, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

ROBOR la trei luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, scrie News.ro.

Senatorul Daniel Zamfir: Vom depune amendament ca noul Robor să se aplice și contractelor în derulare CITEȘTE ȘI Senatorul Daniel Zamfir: Vom depune amendament ca noul Robor să se aplice și contractelor în derulare

Joi, indicele a urcat la 3,38%, cel mai mare nivel din 26 octombrie 2018, când a fost tot 3,38%. Vineri, indicele a stagnat.

Luni, indicele a scăzut la 3,32%.

Totodată, indicele ROBOR la șase luni a scăzut de la 3,42% la 3,38%.

Joi, acest indice a urcat la 3,42%, cel mai mare nivel din 26 noiembrie 2018, când a fost tot 3,42%. Vineri, indicele a stagnat.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr