Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
scris 12 nov 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat marți la 2,97%.

Luni, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 2,97%.

Totodată, ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,06%.

Conferința Profit.ro - Omer Tetik, Banca Transilvania: Băncile sunt foarte bine pregătite pentru o criză. Dar am putea ieși din nou drept \ CITEȘTE ȘI Conferința Profit.ro - Omer Tetik, Banca Transilvania: Băncile sunt foarte bine pregătite pentru o criză. Dar am putea ieși din nou drept "inamicul"

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr