Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2020

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat vineri la 2,20%.

Urmărește-ne și pe Google News

Joi, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 2,20%.

ROBOR la 6 luni a stagnat la 2,25%.

NN Pensii reacționează la datele greșite prezentate în anumite publicații: Acțiunile Wirecard nu se mai aflau în portofoliul fondului de pensii Pilon II NN la începutul lunii mai, evoluția prețului nu a afectat sumele din conturile participanților CITEȘTE ȘI NN Pensii reacționează la datele greșite prezentate în anumite publicații: Acțiunile Wirecard nu se mai aflau în portofoliul fondului de pensii Pilon II NN la începutul lunii mai, evoluția prețului nu a afectat sumele din conturile participanților

BNR a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,50 puncte procentuale, de la 2,5 la sută la 2 la sută începând cu data de 23 martie, în contextul adoptării unui pachet de măsuri menit să atenueze impactul situației generate de epidemia de coronavirus asupra populației și companiilor românești. Măsura a dus la scăderea indicelui ROBOR la 3 luni de la un maxim de 3,24%, atins pe 20 martie.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr