Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
scris 9 mar 2021

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnt marți 1,70%, potrivit datelor publicate de BNR.

Luni, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 1,70%.

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 1,74%.

Furnizorul de servicii de telemedicină veterinară PawSquad, fondat de Diwaker Singh și românul Radu Georgescu, este achiziționat de IVC Evidensia, cea mai mare companie din domeniul veterinar din Europa CITEȘTE ȘI Furnizorul de servicii de telemedicină veterinară PawSquad, fondat de Diwaker Singh și românul Radu Georgescu, este achiziționat de IVC Evidensia, cea mai mare companie din domeniul veterinar din Europa

Consiliul de administrație al BNR, întrunit pe 15 ianuarie 2021, a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25% pe an, de la 1,50% pe an, începând cu data de 18 ianuarie 2021, reducerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75% pe an, de la 1% pe an, și a ratei dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) la 1,75% pe an de la 2% pe an.

De asemenea, BNR a mai decis păstrarea nemodificată a ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr