Indicii bursieri europeni au închis la niveluri record, susținuți de datele economice solide

Indicii bursieri europeni au închis la niveluri record, susținuți de datele economice solide
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2021

Indicii bursieri europeni au închis marți la niveluri record, susținuți de datele economice solide, investitorii fiind tot mai optimiști în privința perspectivelor de redresare economică a regiunii, după criza coronavirusului, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,8%, iar în timpul tranzacțiilor a atins un nou maxim istoric. Componenta resurselor naturale a avansat cu 2,9%, iar majoritatea sectoarelor și burselor majore au fost în teritoriu pozitiv, scrie News.ro

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Majoritatea acțiunilor din regiunea Asia-Pacific au evoluat marți în sens pozitiv, investitorii reacționând la indicele privind intențiiile de achiziții ale managerilor din sectorul productiv, de 52 în luna mai, depășind așteptările de 51,9.

Și pe Wall Street indicii importanți au crescut, susținuți de acțiunile din sectorul călătoriilor și cel energetic, pe fondul redeschiderii activităților.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0,95%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,66%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,82%.

Luni, indicii europeni majori au închis în scădere, influențați de datele referitoare la inflație din Germania și Spania, pe fondul unei ședințe liniștite, piețele britanice și americane fiind închise pentru sărbători.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Date finale publicate marți au arătat că indicele PMI al IHS Markit a atins un maxim record de 63,1, în creștere de la 62,9 în aprilie și peste estimările inițiale de 62,8.

În Marea Britanie indicele privind activitățile fabricilor a urcat în mai la 65,6, de la 60,9 în aprilie, consemnând cea mai mare creștere de la înregistrarea datelor de acest tip.

Comisia Europeană a propus luni ca turiștii vaccinați să fie exceptați de la testarea obligatorie sau de la carantină, atunci când călătoresc între statele UE, cerând o relaxare treptată a restricțiilor de călătorie.

Între timp, UE este pregătită să atragă 750 de miliarde de euro de pe piețele publice și să susțină economiile celor 27 de state membre, după criza coronavirusului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni