ING suspendă plata dividendelor, în contextul pandemiei

ING suspendă plata dividendelor, în contextul pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2020

NG Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a anunțat luni că va urma indicațiile Băncii Centrale Europene și va suspenda plata dividendelor cel puțin până în data de 1 octombrie, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anterior, Banca Centrală Europeană (BCE) le-a spus creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor și răscumpărările de acțiuni cel puțin până în octombrie, și să-și folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie, scrie Agerpres.

Google își lansează serviciul de podcast-uri pe iOS CITEȘTE ȘI Google își lansează serviciul de podcast-uri pe iOS

"Pentru a spori capacitatea băncilor de a absorbi pierderile și pentru a sprijini creditarea, ele nu ar trebui să plătească dividende pentru anii financiari 2019 și 2020, cel puțin până la 1 octombrie. De asemenea, băncile ar trebui să se abțină de la răscumpărările de acțiuni menite să-i recompenseze pe acționari", se arată în comunicatul BCE.

Propunerea privind dividendele pentru 2019 a fost eliminată de pe agenda viitoarei întâlniri a acționarilor, iar banca estimează că nu se vor plăti dividende interimare pentru 2020. Orice anunț suplimentar privind plățile dividendelor va fi analizat după 1 octombrie, a precizat ING.

Decizia ING vine după ce grupul olandez Rabobank a anunțat că va amâna cu cel puțin șase luni planurile privind plata dividendelor și răscumpărările de acțiuni.

"Este o perioadă extraordinară pentru noi toți. Deși finanțarea și capitalizarea este într-o situație bună, credem că este prudent să urmăm recomandările BCE, ceea ce ne va permite o mai mare flexibilitate pentru a ne sprijini clienții și societatea în această criză și pentru a lucra împreună cu guvernele și autoritățile de reglementare în vederea redresării", a afirmat directorul general al ING, Ralph Hamers.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
dividende