Isărescu, către bancheri: Adam Smith vorbea despre o etică a negocierilor, nu neapărat să îți tai clientul la beregată

Isărescu, către bancheri: Adam Smith vorbea despre o etică a negocierilor, nu neapărat să îți tai clientul la beregată
scris 25 oct 2017

Onorabilitatea nu e un moft în activitatea bancară, ci o condiție esențială a activității de bancher și a funcționării piețelor ca să fie cât mai puțin reglementate, a declarat miercuri Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), în cadrul "Banking Compliance Summit", organizat de Institutul Bancar Român (IBR).

"Pe plan internațional tot mai mult se spune că 'good ethics is a good business', deci dacă ai comportament etic corect, și business-ul merge bine. Cred că au trecut ceva ani de când v-am spus despre acest reviriment al eticii în business. Bancherul trebuie să fie câinos, Lupul de pe Wall Street, știți filmele, și este un reviriment. V-am spus că nu mi se pare surprinzător pentru că tot ce se numește clasicism în economia politică, la englezi a pornit dintr-o societate cu comportamente aproape puritane. La Adam Smith etica era prezumată în orice activitate de business. Etica era prezumată în funcționarea piețelor și a mâinii invizibile. Asta e. Când Adam Smith vorbea despre faptul că dacă urmărești interesul celălalt, îți urmărești interesul tău, vorbea despre o anumită etică a negocierilor, nu neapărat să îți tai clientul la beregată", a spus Isărescu potrivit Agerpres.

Dunapack Packaging, o afacere de familie austriacă, își amplifică operațiunile în România și construiește lângă București o nouă fabrică CITEȘTE ȘI Dunapack Packaging, o afacere de familie austriacă, își amplifică operațiunile în România și construiește lângă București o nouă fabrică

Isărescu a precizat că aceia care incită cel mai mult împotriva băncilor sunt chiar foști angajați sau colaboratori.

viewscnt
Afla mai multe despre
isarescu
bnr
ibr
adam smith