Lira sterlină scade, contribuind la avansul dolarului la maximul ultimelor 16 luni

Lira sterlină scade, contribuind la avansul dolarului la maximul ultimelor 16 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2018

Lira sterlină s-a depreciat luni, contribuind la avansul dolarului la cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni, din cauza incertitudinilor tot mai mari legate de capacitatea premierului britanic Theresa May de a propune un acord cu UE care să obțină sprijinul Europei și al propriului său partid, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Confruntată cu opoziția din guvernul pe care îl conduce, May a fost nevoită să renunțe la planul de a oganiza luni o ședință de urgență a cabinetului pentru aprobarea acordului pentru Brexit, potrivit publicației Independent.

Lira s-a depreciat cu 0,7%, la 1.2877 dolari pe unitate, iar pesimismul referitor la Brexit s-a extins și asupra euro, din cauza îngrijorărilor în creștere ale investitorilor legate de șansele unui acord între Marea Britanie și UE, scrie News.ro.

Horst Seehofer demisionează de la conducerea CSU și din postul de ministru de Interne CITEȘTE ȘI Horst Seehofer demisionează de la conducerea CSU și din postul de ministru de Interne

Scăderea lirei și a euro a ajutat la aprecierea indicelui dolarului care măsoară evoluția monedei americane în raport cu șase monede importante la cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni.

În Asia, investitorii și-au redus expunerea la activele riscante, ca urmare a slăbiciunii de vineri a Wall Street și înaintea unei serii de date economice care urmează să fie publicate în China în această săptămână.

Indicele global MSCI al acțiunilor din regiunea Asia-Pacific, excluzând Japonia, a scăzut cu 0,5%, inversând o creștere inițială. Indicele japonez Nikkei a avansat cu 0,09%.

Bursele din Europa au deschis însă în creștere, susținute de evoluția pozitivă a titlurilor companiilor din industria petrolului. Indicele pan-european Stoxx 600 este în urcare cu 0,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
dolar