Procuratura franceză cere ca UBS să fie amendată cu 3,7 miliarde de euro, pentru favorizarea evaziunii fiscale

Procuratura franceză cere ca UBS să fie amendată cu 3,7 miliarde de euro, pentru favorizarea evaziunii fiscale
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2018

Procurorii francezi au cerut joi, într-o instanță din Paris, ca banca elvețiană UBS să fie amendată cu 3,7 miliarde de euro pentru că a ajutat francezi bogați să eludeze fiscul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După o investigație de șapte ani și negocieri eșuate pentru închiderea investigației, UBS este acuzată de spălarea banilor proveniți din fraude fiscale și atragerea ilegală a unor clienți în Franța, scrie News.ro.

”Evaziunea fiscală nu este altceva decât furt din comunitate”, a afirmat în instanță procurorul Eric Russo.

ANOFM: Aproape 34.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național CITEȘTE ȘI ANOFM: Aproape 34.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Serge Roque, celălalt procuror implicat în acest caz, a adăugat: ”UBS a deținut, a administrat și gestionat conturi ale unor persoane care eludau taxele”.

Potrivit legislației franceze, celor condamnați pentru spălare de bani li se poate impune o amendă în valoare de jumătate din suma spălată. Procuratura estimează că clienții UBS au ascuns câteva miliarde de euro de autoritățile fiscale franceze.

Miercuri, avocatul care reprezintă guvernul francez a cerut ca instanța să impună UBS plata unor despăgubiri de 1,6 miliarde de euro.

UBS neagă orice ilegalitate.

Procuratura mai solicită pedepse de închisoare cu suspendare de la 6 luni la 24 de luni pentru șase șase foști și acutali directori ai UBS, precum și amenzi de la 50.000 până la 500.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
evaziune fiscala