Lucian Anghel va pleca în ianuarie de la conducerea Bursei de Valori București

Lucian Anghel va pleca în ianuarie de la conducerea Bursei de Valori București
scris 15 oct 2019

Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București (BVB), își va încheia mandatul în ianuarie 2020, iar acesta a declarat luni pentru News.ro că nu va candida pentru un nou mandat, nici de președinte, nici de membru în Consiliu și precizează că a fost solicitat de companii private românești care sunt listate la bursă sau care intenționează să se listeze să le ajute să-și crească valoarea prin intermediul bursei.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

"Am fost votat de acționari două mandate - de câte patru ani. Îmi expiră mandatul la finele lunii ianuarie 2020", a declarat luni pentru News.ro Lucian Anghel.

Moneda digitală a Facebook suferă o nouă lovitură CITEȘTE ȘI Moneda digitală a Facebook suferă o nouă lovitură

Întrebat unde anume va pleca după ce va părăsi conducerea BVB, el spune că va anunța la momentul potrivit.

"Am fost solicitat de companii private românești care sunt listate la bursă sau care intenționează să se listeze să le ajut să-și crească valoarea prin intermediul bursei având în vedere experiența și expertiza acumulată în piața financiară și de capital", a adăugat el.

Născut în 1972, Lucian Anghel este doctor în economie și are studii post-universitare la HEC Montreal Canada și Georgetown University Washington.

Între 2007-2012 a fost economist șef și director executiv al Direcției de Strategie și Cercetare la BCR, iar în perioada 2012-2015 a fost președinte directorat și director general al BCR Pensii. Din 2018 și până în prezent este membru în Comitetul Audit al Federation of Euro Asian Stock Exchanges.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
lucian anghel
bvb