Ministerul Finanțelor lansează astăzi o nouă ediție de titluri de stat Tezaur

Ministerul Finanțelor lansează astăzi o nouă ediție de titluri de stat Tezaur
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2024

Românii pot investi în titluri de stat TEZAUR, cu maturitãți de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã, anunță Ministerul Finanțelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

  • Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului.
  • Între 13 mai 2024 – 7 iunie 2024 de la sediul unitãților Trezoreriei Statului;
  • Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 în mediul urban și 13 mai 2024  – 5 iunie 2024 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.
Economiștii așteaptă prima tăiere a ratei cheie, dar nu mai sunt deloc la fel de convinși. BNR, între presiunile inflaționiste, presiunea alegerilor politice și numirea noii conduceri CITEȘTE ȘI Economiștii așteaptă prima tăiere a ratei cheie, dar nu mai sunt deloc la fel de convinși. BNR, între presiunile inflaționiste, presiunea alegerilor politice și numirea noii conduceri

„Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gândite special pentru economisire. Ele sunt disponibile aproape permanent, au o dobândã competitivã și neimpozabilã, garantatã de stat și sunt foarte ușor de achiziționat, în oficiile poștale sau în sediile Trezoreriei din toatã țara. Oferã siguranțã și venituri regulate celor care vor sã facã economiile sã producã suplimentar, în timp ce furnizeazã Guvernului resursele necesare pentru a-și îndeplini obiectivele financiare. Tocmai de aceea Tezaur rãmâne un pilon al stabilitãții economice, fiind una dintre cele mai importante opțiuni de pe piațã", a transmis ministrul Finanțelor Marcel Boloș.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune, scrie News.ro.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finanțelor
tezaur