Musk spune că e “aproape gata” cu vânzările de acțiuni. Capitalizarea Tesla revine peste pragul de 1 trilion de dolari

Musk spune că e “aproape gata” cu vânzările de acțiuni. Capitalizarea Tesla revine peste pragul de 1 trilion de dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 dec 2021

Elon Musk spune că aproape a terminat de vândut acțiuni Tesla, după mai mult de o lună în care a renunțat la acțiuni în valoare de peste 15 miliarde de dolari. Titlurile Tesla s-au apreciat puternic, conferind producătorului de automobile electrice o capitalizare de 1 trilion de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

“Mai sunt încă câteva tranșe, dar [procesul] e aproape gata”, a scris Musk pe Twitter, citat de Reuters.

Cu o zi în urmă, șeful Tesla indicase, într-un interviu, că a vândut suficiente acțiuni pentru a-și reduce participația la companie cu circa 10%, o țintă anunțată anterior într-un sondaj pe Twitter.

Începând cu luna septembrie, Musk a exercitat mai multe opțiuni de cumpărare de acțiuni la preț preferențial, scadente în prima jumătate a anului viitor, și a vândut o parte din ele pentru plata impozitelor.

Bursa câștigă un procent. Informațiile cu privire la închiderea combinatului doboară acțiunile Alro CITEȘTE ȘI Bursa câștigă un procent. Informațiile cu privire la închiderea combinatului doboară acțiunile Alro

Majoritatea vânzărilor au fost efectuate în ultima lună și jumătate, după ce Musk și-a întrebat urmăritorii pe Twitter dacă ar trebui să își reducă deținerea la Tesla cu 10%.

“În ultima vreme se vorbește mult despre câștigurile nerealizate ca fiind un mijloc de evitare a impozitelor, așa că propun să vând 10% din acțiunile Tesla”, a scris Musk atunci.

Șeful Tesla a precizat ulterior că trebuia să își exercite opțiunile scadente pentru acțiunile companiei "indiferent de situație".

Potrivit documentelor remise SEC, Musk a vândut până acum 14,77 milioane de acțiuni Tesla, în schimbul a peste 15 miliarde de dolari. 9,34 milioane dintre acțiuni au fost vândute pentru plata impozitele legate de exercitarea opțiunilor.

Miercuri, Musk a vândut un pachet de 583.600 de acțiuni, pentru care a obținut 528 milioane de dolari.

Titlurile Tesla s-au apreciat cu aproape 7,5% în tranzacțiile de miercuri, până la 1.008 dolari, preț ce conferă companiei o capitalizare de puțin peste 1.000 miliarde de dolari.  

Capitalizarea Tesla a depășit pentru prima oară pragul de 1 trilion dolari în octombrie.

În prima parte a sesiunii bursiere de joi, acțiunile Tesla au fost în urcare cu 1,88% față de referință, la 1.027 dolari/unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
actiuni tesla
exercitare optiuni
tesla capitalizare