GRAFIC Tesla urcă la un nou record istoric și depășește, în premieră, 1 trilion de dolari capitalizare

GRAFIC Tesla urcă la un nou record istoric și depășește, în premieră, 1 trilion de dolari capitalizare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 oct 2021

Acțiunile Tesla au atins un nou maxim istoric luni, al treilea record în tot atâtea sesiuni de tranzacționare consecutive, capitalizarea producătorului de automobile electrice apropiindu-se puternic de borna de 1 trilion de dolari.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

UPDATE: Acțiunile companiei au continuat să se aprecieze în a doua parte a zilei, până la un maxim intraday de 998,74 de dolari/unitate, preț ce a conferit Tesla, în premieră, o capitalizare de peste 1 trilion de dolari.

În jurul orei 20:40 (ora României), titlurile Tesla avansau cu 9,36% față de referința de vineri, fiind cotate la 994,91 dolari.

Evoluția este susținută de un raport al firmei de cercetare Jeto Dynamics, potrivit căruia Model 3 a fost cel mai bine vândut autoturism în Europa luna trecută, precum și de anunțul companiei de închirieri Hertz privind plasarea unei comenzi inițiale pentru 100.000 de Tesla, în cadrul strategiei de electrificare a flotei proprii.

Acțiunile Tesla s-au apreciat cu până la 7,7% în prima parte a tranzacțiilor astăzi și au atins un maxim intraday record de 979,80 dolari.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

La acest preț, capitalizarea Tesla se ridică la 970,02 miliarde de dolari.

Tesla Model 3 a fost cel mai vândut autoturism în Europa în septembrie, topul celor mai căutate mașini pe continent fiind condus, în premieră, de un automobil electric, potrivit Jeto Dynamics.

Compania a livrat 24.591 de sedanuri Model 3 clienților europeni luna trecută, o creștere de 58% comparativ cu luna similară din 2020.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Separat, Hertz, printre cele mai mari companii de închirieri auto, cu operațiuni și în România, a anunțat o comandă inițială de 100.000 de autoturisme Tesla Model 3 și o investiție semnificativă în infrastructura de încărcare, până în 2022, în contextul în care vizează să opereze cea mai mare flotă de mașini electrice din America de Nord și una dintre cele mai mari din lume.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, valoarea comenzii se ridică la 4,2 miliarde de dolari.  

Hertz a ieșit din insolvență în urmă cu patru luni, o procedură în care a intrat la propria cerere în iunie anul trecut, din cauza difficultăților generate de pandemie.

Acțiunile Tesla au stabilit noi recorduri la finele săptămânii trecute, după ce compania a raportat rezultate financiare peste estimările analiștilor, susținute de creșterea livrărilor.

GRAFIC Tesla urcă la un nou record istoric și depășește, în premieră, 1 trilion de dolari capitalizare

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni tesla
tesla capitalizare record
tesla 1 trilion
hertz
tesla model 3