Elon Musk a vândut un nou pachet de acțiuni Tesla, pentru jumătate de miliard de dolari

Elon Musk a vândut un nou pachet de acțiuni Tesla, pentru jumătate de miliard de dolari
scris 22 dec 2021

Planul lui Elon Musk de vânzare a unui pachet de acțiuni reprezentând 10% din Tesla nu s-a încheiat, iar acționarul companiei continuă să vândă. Ultima sa tranzacție înregistrată la autoritățile de reglementare a pieței bursiere din SUA a adus în buzunarele lui Musk încă o sumă consistentă de bani.

Elon Musk a vândut până acum 13,5 milioane de acțiuni ale Tesla, un pachet important, care i-a adus omului de afaceri american lichidități în sumă de 14,1 miliarde dolari (circa 12 miliarde euro). Ultimul pachet vândut a reprezentat 583.600 de acțiuni, cu o valoare de peste jumătate de miliard de dolari (528 milioane dolari, adică peste 450 de milioane de euro), după cum a fost notificată US Securities and Exchange Commission.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

După publicarea anunțului, acțiunile Tesla au crescut ușor, la 989,84 de dolari pe acțiune, însă acestea sunt într-o perioadă de scădere, după ce au atins o valoare maximă în noiembrie, 1229 dolari pe acțiune, dublu față de valoare pe care o înregistrau în urmă cu un an.

Elon Musk a cerut părerea fanilor săi pe Twitter, referitor la posibilitatea de a vinde un pachet de 10% din acțiunile companiei pe care o conduce. De atunci, el a vândut sistematic mai multe pachete de acțiuni, ajungând la aproape 7% din acțiunile Tesla înstrăinate. Elon Musk deținea anterior peste 20% din companie, fiind cel mai mare acționar al acesteia. În total, în 2021, Elon Musk figurează cu 33 de tranzacții de vânzare de acțiuni. (Aici sunt toate tranzacțiile sale, pe site-ul USSEC)

Modelele Dacia, printre vedetele pieței auto din Europa și în noiembrie: Sandero, al doilea cel mai vândut automobil, Spring, pe locul trei la electrice CITEȘTE ȘI Modelele Dacia, printre vedetele pieței auto din Europa și în noiembrie: Sandero, al doilea cel mai vândut automobil, Spring, pe locul trei la electrice

Averea lui Elon Musk, calculată pe baza valorii de piață a acțiunilor pe care le deține a scăzut în ultima perioadă, ca urmare a vînzărilor sale, la aproximativ 245 de miliarde de dolari, după ce ajunsese la peste 250 de miliarde în urmă cu câteva săptămâni. Musk a anunțat că are de plătit taxe de peste 11 miliarde de dolari în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
actiuni tesla
vanzare actiuni musk