New York-ul a depășit Londra ca cel mai atractiv centru financiar din lume

New York-ul a depășit Londra ca cel mai atractiv centru financiar din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2018

New York-ul a depășit Londra ca cel mai atractiv centru financiar din lume, în urma deciziei Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, care determină transferul locurilor de muncă din City în alte orașe europene, pentru a păstra accesul pe piața unică, potrivit unui sondaj citat de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Marea Britanie reprezintă cea mai mare provocare pentru industria financiară din City of London, după criza globală din 2007-2008, întrucât băncile și asigurătorii ar putea pierde accesul la Uniunea Europeană, cel mai mare bloc comercial din lume, scrie News.ro.

New York-ul s-a plasat pe primul loc, urmat de Londra, Hong Kong și Singapore, în indicele centrelor financiare globale Z/Yen, care ia în considerare 100 de centre, evaluate în funcție de factori precum infrastructura și accesul la angajați performanți.

Deutsche Bank și Commerzbank, cele mai mari bănci din Germania, ar putea fuziona CITEȘTE ȘI Deutsche Bank și Commerzbank, cele mai mari bănci din Germania, ar putea fuziona

Scorul Londrei a scăzut cu 8 puncte comparativ cu acum șase luni, înregistrând cel mai mare declin î n rândul celor mai bine plasate centre financiare. Autorii studiului au spus că această scădere reflectă incertitudinile legate de retragerea Marii Britanii din UE, pe 29 martie 2019.

”Ne apropiem tot mai mult de momentul ieșirii și încă nu știm dacă Londra va putea să efectueze tranzacții cu toate celelalte centre financiare europene. Teama de a pierde afaceri în favoarea altor centre provoacă acest declin ușor, iar oamenii sunt îngrijorați în privința competitivității Londrei”, a spus Mark Yeandle, co-creator al indicelui.

După votul britanicilor pentru ieșirea din UE, în 2016, unele dintre cele mai puternice companii financiare din lume au început să transfere personal din Londra în țări care vor rămâne în UE, pentru a continua tranzacțiile transfrontaliere.

Firmele de servicii financiare, care reprezintă circa 12% din PIB-ul britanic și plătesc mai multe taxe decât oricare alte industrii, au foarte mult de pierdut din cauza pierderii accesului liber pe piața UE. Aproximativ 5.000 de locuri de muncă ar urma să fie transferate de la Londra sau create în UE din cauza Brexit, până în martie, potrivit unui studiu publicat de Reuters în aacest an.

În urma Londrei, în topul celor mai atractive centre financiare se află Hong Kong, la o diferență de doar trei puncte.

Studiul este bazat pe răspunsurile date de 2,500 de persoane care lucrează în industria financiară și este publicat de două ori pe an, pentru a oferi informații legate de performantele relative ale centrelor financiare din întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
new york
londra
centru financiar