Omniasig, creștere cu 15% a primelor brute subscrise

Omniasig, creștere cu 15% a primelor brute subscrise
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2022

Omniasig Vienna Insurance Group și-a menținut constant ritmul de creștere în cursul anului 2021, înregistrând rezultate solide, susținute de strategia sa de dezvoltare echilibrată și sustenabilă, precum și de inovațiile în digitalizare și tehnologie realizate de companie. Astfel, la finalul anului trecut, compania a înregistrat o creștere de peste 15% a primelor brute subscrise, comparativ cu anul 2020. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea totală a primelor brute subscrise de companie în cursul anului trecut a fost de peste 1,6 miliarde lei, în creștere cu peste 15% comparativ cu nivelul anului precedent. De asemenea, valoarea totală a despăgubirilor plătite de companie în 2021 s-a ridicat la peste 940 milioane lei, procesul de soluționare a daunelor fiind optimizat.

ULTIMA ORĂ Uzina Ford din Craiova, vândută către Ford Otosan Turcia, în care constructorul are doar 41% CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Uzina Ford din Craiova, vândută către Ford Otosan Turcia, în care constructorul are doar 41%

,,Încă din 2020, de la începutul pandemiei, adaptarea a fost pentru noi cuvântul cheie, și este în continuare și în ziua de azi. În toată această perioadă ne-am confruntat cu multe evenimente neașteptate, provocări serioase, schimbarea de percepție a românilor în ceea ce privește importanța anumitor polițe de asigurare, dar și evoluții pe care a trebuit să le gestionăm; și în continuare sunt multe incertitudini, amplificate de evenimentele politice și sociale din ultima perioadă. Obiectivele noastre pentru 2022 sunt clare, punem în centrul strategiei noastre nevoile clienților și ale partenerilor, siguranța angajaților și ne implicăm în continuare în sprijinul comunității și a celor din jur care au nevoie. Avem planuri de îmbunătățire și dezvoltare a produselor și serviciilor noastre, în paralel cu planurile de accelerare a digitalizării.

În aceste momente triste și tensionate, cauzate de conflictul armat din Ucraina, OMNIASIG și angajații săi acționează cu solidaritate și iubire și ne implicăm în campanii umanitare de ajutorare și susținere a refugiaților ucrainieni. Ne-am alăturat atât Crucii Roșii Române, precum și mai multor asociații non-guvernamentale locale care desfășoară în toate județele de frontieră acțiuni umanitare de sprijin a civililor ucraineni care ajung în România. Gândurile noastre pline de speranță se îndreaptă către vecinii noștri din Ucraina.”

O ușoară tendință de creștere s-a remarcat și în cazul segmentului Property (asigurările de incendiu și calamități naturale), unde valoarea subscrierilor a ajuns anul trecut la peste 250 milioane lei.

În 2021, asigurările auto, Casco și RCA, au înregistrat ambele o creștere a primelor brute subscrise. Și totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii, cumulat, a crescut față de anul precedent.

Călătoriile și turismul, la nivel intern și internațional, au cunoscut în ultimii doi ani o schimbare generală a condițiilor și regulilor de transport, astfel că starea de pandemie a influențat direct apetitul și deschiderea pentru deplasări, aspecte care au impactat în mod direct și linia Asigurărilor de Călătorie, care a înregistrat o scădere comparativ cu anul 2020.

Numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz de către Omniasig Vienna Insurance Group în anul 2021 a fost în cuantum de 384, în timp ce numărul reclamațiilor soluționate favorabil a fost de 62, restul fiind neîntemeiate. Raportat la numărul polițelor de asigurare emise de companie și care nu au fost anulate, numărul de petiții înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,033% dintre acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în această perioadă, numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz reprezintă 0,157% dintre acestea.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
prime subscrie
asigurari