Omniasig - prime brute subscrise de peste 1,1 miliarde lei în primele trei trimestre

Omniasig - prime brute subscrise de peste 1,1 miliarde lei în primele trei trimestre
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2021

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat o creștere de peste 15% a primelor brute subscrise, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Valoarea totală a primelor brute subscrise de companie în primele nouă luni ale anului curent a fost de peste 1,1 miliarde lei, în creștere cu peste 15% comparativ cu același interval al anului trecut. Conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, profitul brut înregistrat de companie a depășit 40 milioane lei. În aceeași perioadă, valoarea totală a despăgubirilor plătite de companie s-a ridicat la aproape 700 milioane lei, fluxul de management al daunelor trecând permanent prin etape de îmbunătățire și dezvoltare.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Asigurările auto, CASCO și RCA, au înregistrat cumulat o creștere de peste 15% în primele nouă luni din 2021, valoarea subscrierilor, cumulat pe ambele linii, fiind de aproximativ 800 milioane lei. Linia Casco a avut o creștere a primelor brute subscrise de aproximativ 20%, iar cea RCA, de circa 10%.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii cumulat a ajuns la valoarea de aproximativ 550 milioane lei, în creștere față de perioada similară a anului anterior.

Timpul mediu de plată a unui dosar de daună Casco a fost de 3 zile, a unui dosar de daună RCA, de 4 zile, iar pe linia Asigurărilor de Locuințe, un dosar a fost plătit în medie în 2 zile. Pe segmentul asigurărilor auto, timpul mediu de transmitere a acceptului de plată a fost de 1 zi.

Și linia Asigurărilor de Răspundere Civilă Generală a înregistrat o creștere de aproape 15% a primelor brute subscrise, până la valoarea de aprox. 40 milioane lei.

Numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz a fost de 274, în timp ce numărul reclamațiilor soluționate favorabil a fost de 46, restul fiind neîntemeiate. Raportat la numărul polițelor de asigurare emise de companie și care nu au fost anulate, numărul de petiții înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,032% dintre acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în această perioadă, numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz reprezintă 0,15% dintre acestea.

Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
prime brute subscrise