Parlamentarii europeni susțin amânarea pentru 2018 a introducerii directivei privind piața instrumentelor financiare

Parlamentarii europeni susțin amânarea pentru 2018 a introducerii directivei privind piața instrumentelor financiare
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2015

Uniunea Europeană a mai făcut un pas spre amânarea datei la care va intra în vigoare directiva privind piața instrumentelor financiare (cunoscută sub denumite MiFID 2), după ce un grup important de parlamentari europeni a anunțat că susține amânarea, cu un an, până în luna ianuarie 2018, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia Europeană a anunțat deja că o amânare este necesară deoarece organismele de reglementare și industria financiară nu vor fi gata la timp pentru introducerea directivei începând cu 1 ianuarie 2017, conform calendarului inițial.

"Echipa de negociere a Parlamentului European a informat Comisia Europeană că suntem gata să acceptăm o amânare de un an a datei de intrare în vigoare a MiFID 2 atâta timp cât normele tehnice neesare pentru implementare directivei sunt finalizate rapid", se arată într-un comunicat publicat de Markus Ferber, liderul grupului creștin-social din Parlamentul European.

Urmează acum ca Executivul comunitar să propună, în mod oficial, un act normativ pentru amânarea datei la care va intra în vigoare directiva MiFID 2, act normativ care va trebui aprobat atât de Parlamentul European cât și de statele membre UE.

Directiva privind piața instrumentelor financiare (MiFID 2) este o lege complexă care afectează aproape toate instituțiile financiare care operează în cele 28 de state membre UE, de la giganți precum Deutsche Bank AG și Goldman Sachs Group Inc. până la micile fonduri speculative. Actul normativ acoperă toate aspectele de la transparența cu privire la modul în care este calculat prețul unei obligațiuni până la modul în care se plătește pentru studiile privind recomandările de investiții. MiFID 2 are drept obiectiv să facă piețele financiare din UE 'mai eficiente, mai rezistente și mai transparente' potrivit Comisiei. Implementarea directivei depinde însă de instalarea unor sisteme IT, care la rândul lor nu pot fi puse la punct până când nu va fi elaborată o versiune definitivă a normelor și standardelor tehnice. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
parlamentari europeni